Manchester City voitti Real Madridin keskiviikkoiltana Mestarien liigan välierien jälkimmäisessä osassa 4-0 ja eteni finaaliin yhteismaalein 5-1.

Real Madridille keskiviikkoinen ottelu oli luonnollisesti valtava pettymys. Real Madrid haki toista peräkkäistä finaalipaikkaa, mutta jäi todellisen jyrän alle Englannissa. Manchester City oli suorastaan ylivoimainen ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut iskeä tauluun entistäkin rajummat luvut.

Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois kertoi syyt tappiolle Movistarin haastattelussa.

– Manchester City lähti peliin juuri, kuten odotimmekin. He prässäsivät korkealta ja sulkivat meidät kenttäpuoliskollemme. Kestimme sen hyvin, mutta jos emme luo maalintekotilanteita, Manchester City tuntee olonsa entistä mukavammaksi. Emme olleet vaarallisia. He tekivät johtomaalin 20. minuutilla ja sen jälkeen oli vaikea päästä peliin mukaan.

Courtois’n mukaan Real Madridilla oli viime kaudella hyvää tuuria, mutta tällä kaudella sitä ei enää näkynyt.

– Jos Toni Kroosin ylärimalaukaus olisi mennyt maaliin… olisi se voinut muuttaa kaiken, mutta heti sen jälkeen Manchester City tekee 2-0 -maalin. Tuollaiset pienet asiat menivät puolellemme viime kaudella ja nyt ei. Tauolla motivoimme itseämme muuttaaksemme asioita, mutta maalipaikkojen luominen oli edelleen yhtä vaikeaa.

– Meillä kesti todella pitkään saada rikkeitä tehdyksi. Hävisimme kakkospalloja, emmekä olleet tarkkoja syötöissämme. Pallon perässä juokseminen ei ole helppoa, emmekä saaneet mitään vaaraa aikaan.

4-0 -tappio kirvelee.

– Minua sattuu se, miten hävisimme. Voit hävitä rangaistuspotkuilla, jatkoajalla, 2-1, 2-0, mutta 4-0 -tulosta on todella vaikea ottaa vastaan. On rankkaa tippua juuri ennen finaalia, mutta hävisimme loistavalle joukkueelle. Manchester City on ollut pysäyttämätön Mestarien liigassa ja jos tällä tasolla et ole sataprosenttisessa iskussa, on se todella vaikeaa, Courtois viittasi jatkopaikkaan.

LUE MYÖS