Brasilian jalkapalloliitto etsii uutta päävalmentajaa. Tite jätti pestin Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen.

Jalkapalloliitto on ollut jo muutaman kuukauden ajan Carlo Ancelottin kintereillä. Brasilialaismedian mukaan maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Ednaldo Rodrigues matkusti jo aiemmin keväällä Madridiin tapaamaan Ancelottia.

Ancelottin sopimus Real Madridin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Ancelotti on todennut mediassa uskovansa valmentavansa Real Madridia vielä ensi kauden, mutta madridilaismedian mukaan Ancelotti on todellisuudessa kiinnostunut pestistä Brasilian A-maajoukkuevalmentajana.

BeIN Sports haastatteli Rodriguesia, joka myönsi ensimmäisen kerran julkisuudessa kiinnostuksen Ancelottia kohtaan. Rodrigues puhui varsin avoimesti Ancelottista.

– Kyse ei ole siitä, että hänellä olisi tarjous pöydällä, mutta olemme seuranneet tilannetta ja varmistimme, onko hän halukas tulemaan valmentajaksemme. Ancelotti on ykkösvaihtoehtoni. Puhun tästä ensimmäistä kertaa näin avoimesti. Ei ole järkeä piilotella sitä, että hän on ykkösvaihtoehtoni.

– Yritän olla hyvin eettinen. En voi lähestyä ainuttakaan valmentajaa, jolla on sopimus voimassa seuran kanssa. Olemme yrittäneet olla kärsivällisiä ja odottaneet oikeaa hetkeä sitä varten, että voisimme tavata toisemme ja keskustella. Sitten, kun saamme Ancelottilta positiivisen signaalin, niin alamme valmistautumaan siihen, tapahtuuko tämä vai ei ja sitten kehittelemme myös B-vaihtoehdon.

Ancelotti työskentelee Real Madridissa lukuisten Brasilian A-maajoukkuepelaajien kanssa. Pelaajat ovat kehuneet Ancelottia jalkapalloliitolle.

– Päädyimme asettamaan Ancelottin ykköskandidaatiksi hänen saavutusten ja arvostettavan persoonan vuoksi. Varmistimme, että kyseessä on oikea persoona tehtävään. Emme ole seuranneet hänen työtään vain valmentajana, mutta myös Italian A-maajoukkueen pelaajana. Kaikki hänen kanssaan työtä tekevät ja menneisyydessä työskennelleet ovat sanoneet meille, miten avoimesta persoonasta on kyse. Ancelotti arvostaa ja rakastaa brasilialaisia pelaajia ja brasilialaista jalkapalloa. Ancelotti on täydellisessä sopusoinnussa pelaajiemme kanssa.