Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen teki lauantaina historiaa, kun Blaugrana voitti Real Betisin La Ligassa 4-0 kotikentällään.

Ter Stegenille, 31, kirjattiin Betisiä vastaan kauden 24. nollapelinsä sarjaotteluissa. Yksikään Barcelonan maalivahti ei ole pystynyt pitämään maaliaan puhtaana yhtä monessa La Ligan ottelussa yhden kauden aikana.

Hauska sattuma oli, että Barcelonan edellisen ennätyksen haltija Claudio Bravo oli lauantaina Real Betisin vaihtopenkillä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Marc-André ter Stegen passes Claudio Bravo as the Barcelona goalkeeper with the most clean sheets in a La Liga season (24) 🧤

La Ligan yhden kauden nollapeliennätys kuuluu Francisco Liañolle, joka torjui 26 nollapeliä kaudella 1993-94 Deportivo de La Coruñassa.

Ter Stegen on pelannut tällä kaudella Barcelonan kaikki tähänastiset 32 sarjaottelua ja päästänyt niissä yhteensä vain 11 maalia.

Barcelona on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja tämän kauden La Ligassa. Seuraavaksi vähiten maaleja on päästänyt Atlético Madrid, joka on joutunut poimimaan pallon verkostaan 23 kertaa.

Myös ter Stegen on maalivahtien keskinäisessä nollapelivertailussa täysin omalla tasollaan. Tämän kauden tilastossa toisena on Real Sociedadin Álex Remiro, joka on pelannut yhtä monta ottelua kuin ter Stegen, mutta pitänyt maalinsa puhtaansa vain 13 ottelussa.