Barcelonan laitahyökkääjästä Lamine Yamalista tuli lauantaina seurahistorian toiseksi nuorin debytantti virallisissa otteluissa, kun hän pääsi vaihdosta kentälle 4-0-voitossa Real Betisiä vastaan.

Yamal tuli kentälle 15 vuoden, yhdeksän kuukauden ja 16 päivän iässä, nuorempana kuin kukaan muu Barcelonan pelaaja tällä vuosituhannella.

Blaugranan seurahistorian kaikista nuorin debytantti on edesmennyt Albert Almasqué, joka oli vain 13 vuotta, 11 kuukautta ja kuusi päivää vanhaa, kun hän pääsi kentälle Copa Macayan ottelussa vuonna 1902. Seura oli ollut tuolloin olemassa vain muutaman vuoden.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FC Barcelona

@FCBarcelona
Things that happened in 2007:

First iPhone released.
Venus Williams 4th Wimbledon title.
The Big Bang Theory first episode.
The Sopranos final episode.
Lamine Yamal born.

Yamal oli päässyt vaihtopenkille jo kahdessa edellisessä sarjaottelussa, mutta hänen odotettu debyyttinsä näki päivänvalon vasta lauantaina.

Espanjaa nuorten maajoukkueissa edustanutta Yamalia on hehkutettu suurimmaksi lupaukseksi Barcelonan akatemiassa pitkään aikaan. Nuorukainen sai valtavat suosionosoitukset Betisiä vastaan jo tunnin kohdalla, kun hän lähti lämmittelemään. Peliaikaa Yamal sai lopulta kymmenisen minuuttia ja ehti esiintyä varsin pirteästi.

– Käskin hänen mennä kentälle ja kokeilla asioita, ja niin hän tekikin, kommentoi Xavi Marcan mukaan.

– Hän on erityinen pelaaja. Hän olisi voinut tehdä maalin ja syöttää yhden. Hän on todella itsevarma. Hän on näyttänyt, mihin hän pystyy. Hän on peloton ja erittäin lahjakas.

– Hän vaikuttaa pelatessaan 15-vuotiasta vanhemmalta ja hän on valmis pelaamaan edustusjoukkueessa.