Barcelona palasi sunnuntaina voittojen tielle La Ligassa, kun se kaatoi Atlético Madridin kotikentällään 1-0. Kahdessa edellisessä ottelussaan Blaugrana oli jäänyt tasapeliin.

Sunnuntain voitto nosti sarjakärki Barcelonan takaisin 11 pisteen karkumatkalle Real Madridista. Samalla se päätti Atléticon 13 ottelua kestäneen tappiottoman putken La Ligassa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kehui ottelun jälkeen joukkueensa ”kokonaisvaltaista” esitystä.

– Voitimme suuren joukkueen. Atlético Madrid on poikkeuksellisessa vireessä, tämä oli elintärkeä voitto meille. Mielestäni se oli varsin kokonaisvaltainen ottelu meiltä, kommentoi Xavi Marcan mukaan.

Barcelonan kannalta yksi negatiivinen asia oli, että tähtihyökkääjä Robert Lewandowski jäi neljännessä peräkkäisessä pelissä ilman maalia. Puolalaiskärki on onnistunut kymmenessä viimeisimmässä ottelussaan maalinteossa vain kaksi kertaa, joista kummatkin olivat 4-0-vierasvoitossa sarjajumbo Elcheä vastaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Lewandowski has failed to score on 9 of his last 10 opponents for club and country.

The last opponent he scored on was 20th place Elche 😳

Lewandowski hassasi Atléticoa vastaan toisella jaksolla loistopaikan, josta käytännössä koko stadion odotti maalia. Hän pääsi Raphinhan kanssa kahdestaan läpiajoon vieraiden maalivahtia Jan Oblakia vastaan, mutta Lewandowski ei syöttänyt eikä tehnyt maalia, vaan laukoi pallon reippaanlaisesti maalista ohi.

Xavi ei ole kuitenkaan huolissaan ykköshyökkääjänsä heikosta maalivireestä.

– Lewandowski on tehnyt oikeita ratkaisuja valtaosan kaudesta, nyt niitä ei ole tullut. Hän tulee iskemään vielä maaleja.