Barcelonan päävalmentaja Xavi sanoo, että hän aikoo jatkaa kuivista kentistä valittamista, vaikka joutuisi kommenttiensa takia pilkan kohteeksi.

Viime viikonloppuna Xavi valitti Getafen kuivasta nurmesta hänen joukkueensa jäätyä madridilaisten vieraana 0-0-tasapeliin. Xavi oli tyytymätön myös siihen, että Barcelona joutui pelaamaan niin aikaisin päivällä (16.15 paikallista aikaa).

– Se (kuiva nurmi) satutti meitä, mutta me tiesimme siitä. Harjoittelimme Barcelonassa kuivalla kentällä, koska tiesimme tilanteesta etukäteen. Pelaajien on todella vaikea pelata sellaisella alustalla. Se on huono asia pelin viihdyttävyyden ja myös Getafen kannalta, koska pallo ei liiku, kommentoi Xavi tuolloin.

– Me olemme tottuneet pelaamaan ilman aurinkoa ja iltaisin.

Internetin meeminikkarit ottivat ilon irti Xavin puheista, mutta hän sanoo, ettei yrittänyt selitellä heikkoa tulosta, vaan antoi aiheellista palautetta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

– Minua arvostellaan kaikesta. Mikään ei häiritse minua. En välitä siitä, kuinka monta meemiä minusta tehdään. Aurinko häiritsee minua, sanoi Xavi Goalin mukaan.

– Kuiva kenttä ei hyödytä meitä. Tässä kysymys Quiquelle (Sanchez Flores, Getafen päävalmentaja), miksi hän ei kastellut kenttää?

– En aio lopettaa, ennen kuin kentille on olemassa standardi. Kaikissa urheilulajeissa on. Golfissa ruoho leikataan, jos se on liian pitkä. Jos koripallokenttä on märkä, se kuivataan. Jos tenniksessä sataa, se loppuu. Ja me saatamme pelata lätäköissä…

– En aio olla hiljaa tästä. Kyse ei ole tuloksista. Sanon sen myös silloin, kun voitamme. Meidän on pidettävä huoli tästä. Jos haluamme hyvän show’n, meidän on hoidettava asia. Jos pelaamme auringon kanssa, ruoho kuivuu. En aio lopettaa.