Kuluva kausi on ollut Jordi Alballe varsin poikkeava.

Alba ei olekaan enää ollut itsestäänselvä valinta Barcelonan vasemmaksi laitapuolustajaksi.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on antanut paljon peliaikaa nuorelle Alejandro Baldelle, joka on vastannut huutoon hienoilla peliesityksillä. Kuluva kausi on Balden ensimmäinen Barcelonan edustusjoukkueessa.

34-vuotias Alba on päässyt vain 12 kertaa Barcelonan avauskokoonpanoon La Ligassa, vaikka hän on ollut koko kauden pelikunnossa. Se kertoo paljon pienentyneestä roolista.

The Athletic haastatteli Albaa. Vaikka henkilökohtaisella tasolla kausi on ollutkin hankala, haluaa Alba siitä huolimatta jatkaa uraansa Barcelonassa. Alban sopimus seuran kanssa kattaa vielä ensi kauden.

– Minulla on valmentajien ja joukkuetovereiden luottamus. Se on kaikista tärkeintä. Toivottavasti se on niin viimeiseen päivääni saakka tässä seurassa. Toivon, että minut muistetaan hyvänä pelaajana ja hyvänä ihmisenä. Barcelona on antanut minulle kaiken. Niin pikkupoikana kuin silloinkin, kun palasin seuraan. Olen nauttinut täällä paljon ja nautin edelleenkin. Haluan aina voittaa kaiken mahdollisen ja se on mentaliteettini, kun jokainen kausi alkaa. Ja se tulee olemaan niin myös ensi kaudella.

– Näen itseni täällä ensi kaudella. En ole ajatellut mitään muuta kuin Barcelonassa jatkamista ja pokaalien voittamista. Voin vieläkin antaa paljon päästessäni pelaamaan. Ja sitten kun en pelaa, voin auttaa joukkuetovereita niin kuin tällä hetkellä teenkin. Se on tärkeää.