La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas pitää hallussaan leimasinta, jolla joko sinetöidään Lionel Messin paluu Barcelonaan tai sitten ei.

Barcelonan taloustilanne on edelleen surkea. Gavin ja Ronald Araújon uusia sopimuksia ei ole saatu rekisteröityä, minkä lisäksi Barcelona yrittää hankkia useamman uuden pelaajan kesällä – ja Messin.

Mielivaltaisesti Barcelona ei voi toimia, vaan kaikki uudet hankinta- ja palkkakulut on saatava mahtumaan La Ligan määrittelemän palkkakaton alle. Palkkakaton laskentamalli ei ole ihan yksiselitteisen selkeä, ja siksi seurat saattavat arvioida sen eri suuruiseksi kuin La Liga. La Liga on kuitenkin se taho, joka asian päättää, ja siihen Barcelonan ja muiden on vain tyytyminen.

Tebas kommentoi tuoreeltaan Messin paluumahdollisuuksia La Ligan vuosikokouksen yhteydessä. Tebas ei täysin tyrmännyt paluuta, joskin vielä riittää tekemistä.

– Juuri nyt Messin hankkiminen ei ole mahdollista, mutta aikaa on vielä reilusti. Me odotamme toimintasuunnitelmaa Barcelonalta, Tebas sanoi espanjalaislehdistön mukaan.

– Siellä on muitakin pelaajia, jotka odottavat rekisteröintiä, ja tokihan Barcelona voi myydä pelaajia. Mutta juuri nyt Messin hankkiminen ei ole mahdollista.

– Toivon, että Barcelona tekee tarvittavat toimenpiteet, jotta Messi voisi palata. Olen Leo Messin fani, mielestäni hän on maailman paras pelaaja. Toivon, että he tekevät sen. Mutta se on selvää, että emme lähde muuttamaan sääntöjä vain, jotta Messi voisi palata.

Lue myös