Barcelona hankki Raphinhan Leedsistä viime kesänä noin 60 miljoonalla eurolla.

Siirtosumma oli hyvin merkittävä varsinkin huomioidessa Barcelonan heikon taloustilanteen.

Raphinhan syyskausi oli haasteellinen ja pelaaja joutui sopeutumaan uuteen ympäristöön.

Brasilian A-maajoukkueeseen kuuluva Raphinha on pelannut varsin tehokkaan kauden. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on 41 ottelussa syntynyt yhdeksän maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Raphinha on saanut kuitenkin huomattavaa kritiikkiä peliesityksistään niin Barcelonan valmennus- kuin seurajohdoltakin.

Mundo Deportivon saamien tietojen mukaan Barcelonan valmennusjohto on kyllästynyt Raphinhaan.

Raphinha on useasti osoittanut mieltään valmennusjohdolle joutuessaan vaihtoon. Raphinha potki ja löi vaihtopenkkiä, kun Xavi otti hänet pois kentältä Eurooppa-liigan ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Raphinha sittemmin lupasi valmennusjohdolle, ettei samanlainen käytös toistuisi, mutta pelaaja ei kyennyt toteuttamaan lupaustaan.

Samanlaisia tapauksia on nähty myös joukkueen harjoituksissa.

Lähteen mukaan niin pelaajien kuin valmennusjohdonkin mielestä Raphinha ylireagoi vastoinkäymisiin.