Tuomarit kokoontuvat tiistaina päättämään, laitetaanko La Liga tuota pikaa tauolle muun muassa tuomareihin kohdistuneiden kritiikin ja väkivallan seurauksena, kertoo Cope.

Tuomarit yrittivät kokoontua virtuaalisesti jo maanantaina, mutta kokouksessa käytyjä asioita vuodettiin mediaan, jonka vuoksi maanantainen kokous keskeytettiin ja siirrettiin tiistaille.

Junioriottelua Ceutassa viheltänyt tuomari pahoinpideltiin viime viikonloppuna päätösvihellyksen jälkeen. Muun muassa kotijoukkueen pelaajan isä odotti tuomaria ottelun jälkeen stadionin ulkopuolella ja pahoinpiteli hänet. Tuomarilla on useita vammoja kropassaan.

Väkivaltaisuus ei ole ainoa asia, minkä vuoksi tuomarit harkitsevat laittavansa jalkapallon tauolle Espanjassa.

Kuluvallakin kaudella tuomaritoimintaa on kritisoitu suorastaan valtavasti niin espanjalaismediassa kuin seurojenkin toimesta. Tällä kaudella käytännössä jokaisen pelatun kierroksen jälkeen mediassa on kritisoitu avoimesti tuomareita ja lisäksi seurat ovat julkaisseet tiedotteita, joissa tuomarit vaaditaan vastuuseen virheistään.

Copen saamien tietojen mukaan tuomarien tarkoitus on pysäyttää jalkapallo kokonaisuudessaan Espanjassa, jotta tuomarien tilanteesta ja heihin kohdistuvasta kritiikistä puhuttaisiin enemmän.

LUE MYÖS: Absurdi tilasto: La Ligassa jaettu enemmän punaisia kortteja kuin muissa huippusarjoissa yhteensä