Ez Abde on esiintynyt kuluvalla kaudella edukseen Osasunassa. Barcelona lainasi hänet viime kesän siirtoikkunassa Osasunaan.

21-vuotias laitahyökkääjä viimeisteli viime viikonloppuna kaksi maalia Elchen verkkoon. Lisäksi Abde on tehnyt kaksi maalia Copassa. Osasuna on edennyt sensaatiomaisesti Copan finaaliin, jossa se kohtaa Real Madridin 6. toukokuuta.

Marcan saamien tietojen mukaan Abden on määrä palata kesällä pysyvästi Barcelonaan.

Barcelona myy kesällä joko Ferran Torresin, Raphinhan tai Ansu Fatin. Barcelona tarvitsee kesällä rahaa ja tilaa palkkakattoonsa, jonka vuoksi se on halukas myymään jonkun edellä mainitusta kolmikosta. Abden on määrä korvata joukkueesta lähtevä pelaaja.

Barcelona on ollut vaikuttunut Abden peliesityksistä kuluvalla kaudella Osasunassa. Marokon A-maajoukkuepelaaja on osoittanut taitonsa ja kykenevänsä pelaamaan Barcelonassa ensi kaudella.