Atlético Madrid aikoo ehdottaa ensi viikolla La Ligan kokouksessa uudistusta, jolla pyritään suojelemaan erotuomareita, kertoo Cadena SER.

La Ligan tuomaripäätökset ovat olleet iso puheenaihe tällä kaudella. Keskustelua on herättänyt etenkin punaisten korttien suuri määrä; La Ligassa on jaettu enemmän punaisia kuin Bundesliigassa, Serie A:ssa ja Valioliigassa yhteensä.

Atlético aikoo ehdottaa ensi keskiviikon kokouksessa, että La Ligan tuomarivalinnat julkistetaan jatkossa vasta pelipäivänä. Nykyään La Liga ilmoittaa kunkin ottelun erotuomareista yleensä pari päivää ennen kierroksen alkua.

Ehdotuksen tarkoituksena olisi vähentää tuomareihin kohdistuvaa mediahuomiota. Espanjassa käydään etenkin Barcelonan ja Real Madridin osalta lehdissä paljon läpi, miten kyseisten joukkueiden otteluihin määrätyt tuomarit ovat suoriutuneet aiemmissa peleissä.