Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin on erittäin huolissaan tuomariskandaalista, joka on ravisuttanut espanjalaista jalkapalloa viime aikoina.

UEFA tiedotti viime kuussa, että se on aloittanut oman tutkintansa Barcelonan maksuista Espanjan erotuomarikomitean entiselle varapuheenjohtajalle Jose Maria Enriquez Negreiralle.

Barcelona on kiistänyt kaikki väärinkäytökset, mutta seura on myöntänyt, että se maksoi 8,4 miljoonaa euroa Negreiran omistamalle Dasnil 95 -yhtiölle vuosina 2001-2018.

Katalonialaisseura kuvaili Negreiran yritystä ”ulkopuoliseksi tekniseksi konsultiksi”, jolle maksettiin ammattituomareihin liittyvien videoraporttien laatimisesta ”tavoitteena täydentää valmennusjohdon tarvitsemia tietoja”. Barcelona on kiistänyt, että maksuilla olisi tavoiteltu suosiollisia tuomaripäätöksiä.

Barcelonaa vastaan on nostettu syytteet korruptiosta, luottamusaseman väärinkäytöstä ja vääristä liiketiedoista. Seuran ohella syytteessä ovat Barcelonan entiset puheenjohtajat Josep Maria Bartomeu ja Sandro Rosell sekä Negreira.

UEFA tutkii, onko Barcelona syyllistynyt UEFA:n ”oikeudellisten puitteiden” rikkomiseen.

– Tilanne on äärimmäisen vakava, sanoi Čeferin slovenialaisen Ekipa-lehden haastattelussa ESPN:n mukaan.

– Se on niin vakava, että mielestäni se on yksi jalkapallon vakavimmista [tilanteista], joita olen koskaan nähnyt.

Sergio Valentín

@Sergivalentin_
Aleksander Čeferin, presidente de la UEFA, sobre el Barcelona:

"Me he informado y la situación es sumamente grave. Tan grave es que, en mi opinión, es una de las más graves en el fútbol que yo haya visto"

¿Sanción? “No puedo ni quiero contestar a eso”.