Euroopan jalkapalloliitto UEFA on aloittanut tutkinnan Barcelonan maksuista Espanjan erotuomarikomitean entiselle varapuheenjohtajalle.

UEFA on nimittänyt tarkastajat tutkimaan maksuja, joita on väitetysti maksettu suotuisista tuomaripäätöksistä.

Syyttäjät väittävät Barcelonan maksaneen 8,4 miljoonaa euroa Jose Maria Enriquez Negreiralle ja hänen Dasnil 95 -yhtiölleen. Barcelona on kiistänyt kaikki väärinkäytökset, mutta seura on myöntänyt, että maksut suoritettiin Dasnil 95:lle vuosina 2001-2018.

Katalonialaisseura kuvaili Negreiran yritystä ”ulkopuoliseksi tekniseksi konsultiksi”, jolle maksettiin ammattituomareihin liittyvien videoraporttien laatimisesta ”tavoitteena täydentää valmennusjohdon tarvitsemia tietoja”.

Barcelonaa vastaan on nostettu syytteet korruptiosta, luottamusaseman väärinkäytöstä ja vääristä liiketiedoista. Seuran ohella syytteessä ovat Barcelonan entiset puheenjohtajat Josep Maria Bartomeu ja Sandro Rosell sekä Negreira.

UEFA tutkii, onko Barcelona syyllistynyt UEFA:n ”oikeudellisten puitteiden” rikkomiseen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Official: UEFA opens an investigation into the ‘Negreira case’ for Barcelona 🔴 #FCB

“In accordance with Article 31.4. UEFA Ethics and Disciplinary Inspectors will carry out an investigation into a possible violation of UEFA's legal framework”.

La Liga on jo vahvistanut, ettei se voi tutkia asiaa, koska tapaus liittyy yli kolmen vuoden takaisiin tapahtumiin.

– Ei ole mahdollista, että meidän puoleltamme tulisi mitään urheilullista rangaistusta, La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas sanoi, kun skandaalista uutisoitiin helmikuussa.

– On kulunut viisi vuotta siitä, kun nuo maksut loppuivat, ja tällaiset rikkomukset vanhentuvat sääntökirjassamme kolme vuotta tapahtumien jälkeen.

Sekä Espanjan jalkapalloliitto että Espanjan urheilun korkein neuvosto, joka on hallituksen elin, ovat kertoneet kunnioittavansa oikeusprosessia ennen kuin harkitsevat omia toimiaan.

Toisin kuin La Ligalla, Euroopan jalkapalloa hallinnoivalla UEFA:lla olisi valtuudet määrätä urheilullisia rangaistuksia Barcelonalle, koska väitetyt rikkomukset eivät ole vanhentuneet sen säännöissä.

Lähteet: BBC, Athletic