Viime päivinä ja viikkoina huhut Lionel Messin paluusta Barcelonaan ovat voimistuneet.

Melko yleisesti mediassa arvioidaan, että paluun todennäköisyys on tällä hetkellä noin 50 prosenttia. Isoja haasteita – etenkin talouspuolella – on yhä selvitettävänä, mutta Barcelonassa asiaan suhtaudutaan ilmeisen optimistisesti.

Mundo Deportivo tietää kertoa, että Barcelonan ensi kauden joukkueenrakennussuunnitelmissa Messi lasketaan jo osaksi projektia.

Lehden mukaan päävalmentaja Xavikin on jo miettinyt, miten hän rakentaisi ryhmityksensä, mikäli Messi olisi joukkueessa. Xavi on tykästynyt toispuoleiseen 4-3-3:een, jossa toinen laitahyökkääjä on oikeastaan neljäs keskikenttäpelaaja.

Xavilla on aikomus pitää jatkossakin keskikentän dominanssista kiinni, mutta ensi kauden ihannetilanteessa yksi neljästä keskikenttäpaikasta menisi Messille. Argentiinalainen siis pelaisi paljolti kymppialueella linkkinä keskikentän ja hyökkääjien välissä.

Jos Messi siirtyisi Barcelonaan, on hieman epäselvää, kuka avauksen pelaajista joutuisi penkille. Robert Lewandowski ja Pedri saisivat todennäköisesti ainakin pitää paikkansa. Toisaalta Xavi pitää Ousmane Dembélén haastokyvystä laidalla, Sergio Busquetsin peliälystä keskikentän pohjalla, Frenkie de Jongin ison alueen linkkipelaamisesta Busquetsin rinnalla ja Gavin kyvystä repiä intensiteetillään vastustajan muotoon aukkoja.

Lue myös