Ansu Fati oli muutama vuosi sitten Barcelonan lupaavin timantti. Sitten tuli sarja isoja loukkaantumisia, eikä nuorukainen ole päässyt takaisin vammoja edeltäneelle kehityskäyrälle.

Fati on edelleen vasta 20-vuotias, mutta itseluottamusongelmat ja muiden pelaajien parempi vire ovat vieneet hyökkääjän marginaaliin.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Fati on kyllä pelannut tällä kaudella peräti 38 ottelussa, mutta minuutteja on tullut yhteensä vain 1341. Se vastaa keskimäärin 35:ttä minuuttia ottelua kohden. Tehoja Fati on saanut kasaan kuuden maalin ja kolmen maalisyötön verran. Tehopiste siis keskimäärin 149 minuutin välein.

Ansu Fatin isä Bori ei ole tilanteeseen lainkaan tyytyväinen. Isä Fati avautui mediassa rajusti poikansa kohtelusta.

– Hän ansaitsee enemmän peliaikaa. Ei voi olla niin, että hän pelaa vain minuutin tai kaksi ottelun lopusta, Bori Fati sanoi Cadena COPEn haastattelussa.

– Fyysisesti hän on huippukunnossa. Hän on nopeampi ja räjähtävämpi kuin ennen. Ansu on kuin härkä.

Bori Fati myönsi, että Xavilla on perustelut omille valinnoilleen. Siitä huolimatta:

– Isänä olen hyvin vihainen. Ansu ei ole kuka tahansa poika. Ansu ansaitsee paljon enemmän. Hän on Barcelonan numero kymppi.

Bori Fatin mielestä hänen poikansa pitäisi nostaa kytkintä.

– Kun istuin alas [hänen agenttinsa] Jorge Mendesin kanssa, Mendes sanoi heti, että Ansu ei halua lähteä. Isänä olen toista mieltä. Aiemmin Ansu sai tarjouksia muualta, mutta [entinen puheenjohtaja Josep Maria] Bartomeu ei halunnut edes katsoa niitä.

Bori Fati pyöritteli jopa siirtoa Real Madridin riveihin.

– Juuri nyt en miettisi vakavissani Real Madridin tarjousta, koska Ansu ei hyväksyisi sitä. En voi viedä Ansua johonkin sellaiseen paikkaan, johon hän ei halua mennä. Mutta en aio koskaan puhua pahaa Madridista, koska sitä ei koskaan tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Lue myös