Athletic Bilbaon maalivahdin Unai Simónin pitkä putki Espanjan A-maajoukkueessa menee poikki tänään, lauantaina, kun La Roja isännöi Norjaa EM-karsintojen avausottelussaan.

Simón, 25, on pelannut Espanjan jokaisen kilpailullisen A-maaottelun debyytistään lähtien. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa miesten maajoukkueessa 11. marraskuuta 2020 ja on pelannut siitä lähtien 28 peliä peräkkäin Espanjan tolppien välissä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Endika Río

@endikario
🔴⚪️ Puede estar tranquilo Unai Simón con su plaza en la selección:

🗣️ "Aprovecho para mandarle un abrazo muy fuerte y que se recupere pronto a Unai, nuestro portero. Sabe que contamos con él. Ha estado conmigo muchísimos años y confiamos ciegamente en él".

Marcan mukaan ainoastaan Andoni Zubizarreta ja Iker Casillas ovat pystyneet pitempään putkeen Espanjan paidassa. Zubizarreta torjui 29 ja 49 ottelua peräkkäin ja Casillas pystyi parhaimmillaan 33:een.

Alkaneelle maajoukkuetauolle Simónia ei valittu akillesjännevamman takia. Hänen tilallaan Norjaa vastaan nähtäneen Chelsean Kepa, joka kutsuttiin ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Espanjan muut maalivahdit tällä maajoukkuetauolla ovat Brightonin Robert Sánchez ja Brentfordin David Raya. Näin ollen kaikki kolme veräjänvartijaa tulevat tällä kertaa Valioliigasta.

EM-karsintojen lohko A
#JoukkueOVTHMP
1Skotlanti SCO22005-06
2Espanja ESP21013-23
3Norja NOR20111-41
4Georgia GEO10101-11
5Kypros CYP10010-30