La Ligan mestaruustaistelussa on edessä suuri mittelö, kun Barcelona ja Real Madrid iskevät yhteen kauden toisessa liigan El Clásicossa. Katalonialaisseuran johto ennen sunnuntain iltaa Camp Noulla sarjakärjessä on yhdeksän pisteen suuruinen ja voitto voi viedä joukkueen hyvin lähelle mestaruutta.

Barcelona on kukistanut Madridin viimeisessä kahdessa kohtaamisessa kahdesti. Copa del Reyn välierien avausosassa 1-0-vieraslukemin ja Espanjan Super Cupissa 3-1-lukemin.

Lokakuun La Liga -kohtaaminen Santiago Bernabéulla meni puolestaan 3-1-numeroilla Real Madridin nimiin.

Kumpi vie valtikan tällä kertaa?

Kuntopuntari

Barcelona: V,V,V, H, H

12.3. Athletic Bilbao-Barcelona 0-1 (La Liga)
5.3. Barcelona-Valencia 1-0 (La Liga)
2.3. Real Madrid-Barcelona 0-1 (Copa del Rey)
26.2. Almeria-Barcelona 1-0 (La Liga)
23.2. Manchester United-Barcelona 2-1 (Eurooppa-liiga)

Real Madrid: V, V, T, H, T

15.3. Real Madrid-Liverpool 1-0 (Mestarien liiga)
11.3. Real Madrid-Espanyol 3-1 (La Liga)
5.3. Real Betis-Real Madrid 0-0 (La Liga)
2.3. Real Madrid-Barcelona 0-1 (Copa del Rey)
25.2. Real Madrid-Atlético Madrid 1-1 (La Liga)

Poissaolijat:

Barcelona:

Pedri (Reisivamma)
Ousmane Dembélé (Lihasvamma)

Real Madrid:

David Alaba (Lihasvamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Barcelona (4-3-3):

Marc-André ter Stegen; Alejandro Balde, Ronald Araujo, Jules Koundé, Sergi Roberto; Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Gavi; Ferran Torres, Robert Lewandowski, Raphinha.

Real Madrid (4-3-3):

Thibaut Courtois; Ferland Mendy, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Dani Carvajal; Luka Modric, Aurélien Tchouaméni, Toni Kroos; Vinícius, Karim Benzema, Federico Valverde.

Valmentajien kommentit

Xavi Hernández (Barcelona)

Xavi puhui Madridin kaadon tuomasta mahdollisuudesta kasvattaa eroa lisää. Barcelona-valmentaja kommentoi myös Pedrin loukkaantumisesta, Raphinhan ihailusta ja Jules Koundén sekä Ronald Araujon muodostaman toppariparin monipuolisuudesta.

– Mitä ikinä tapahtuu sunnuntaina, se ei ole ratkaisevaa. Vielä on pitkä matka kuljettavana. Voittaminen olisi kuitenkin iso isku Real Madridille.

– Tavoitteenamme on hallita peliä. Olemme tehneet sitä koko ajan lukuunottamatta edellistä ottelua Bernabéulla. Tavoitteenamme on, että tämä ottelu muistuttaa enemmän Super Cupin loppuottelua.

– On olemassa otteluja, joissa täytyy olla sataprosenttisessa kunnossa. Tämä ei ole viimeinen ottelu. Kierroksia on vielä 12 jäljellä. En halua menettää Pedriä kahdeksi kuukaudeksi lisää.

– Raphinha on jalkapalloilija, josta minä pidän. Hän tietää miten töitä tehdään ja ottaa kritiikin vastaan huonoina aikoina. Hän on todistanut jo paljon ensimmäisenä vuonnaan Barcelonassa.

– Olemme onnekkaita, että meillä on Araujo ja Koundé käytössämme, jotka voivat sopeutua eri pelipaikoille. Voimme mukauttaa heitä vastustajan mukaan. On hienoa, että pystymme vaihtamaan lennosta pelipaikkoja sillä tavalla.

Carlo Ancelotti (Real Madrid):

Ancelotti puhui tahdostaan jäädä Real Madridiin niin pitkäksi aikaa, kun seura hänet vain haluaa. Real Madrid -valmentaja kehui myös Éder Militãoa maailman parhaaksi puolustajaksi.

– Seura päättää sen. Jäisin mielelläni koko elämäkseni Real Madridiin. Se on kuitenkin mahdotonta. Haluan jatkaa täällä. Jos he haluavat minun jatkavan kolme kuukautta, nautin niistä. Jos he haluavat minut kolmeksi vuodeksi, nautin niistä.

– Saatan menettää luotettavuuteni, kun sanon Militãon olevan maailman paras puolustaja, mutta se on totuus. Häneltä ei puutu mitään. Ainoa särö on se, että hän ei ole joskus 100-prosenttisen keskittynyt. Hän ei myöskään ole kovinkaan komea.

– Camavinga ja Tchouaméni ovat pärjänneet hyvin. He myös korvasivat Casemiron kaltaisen legendan.

Televisiointi- mistä näet pelin?

Barcelona-Real Madrid on katsottavissa C More Sport 1 -kanavalla ja C Moren suoratoistopalvelussa.

Studiolähetys käynnistyy kello 21:30. Aloituspotkun aika on kello 22:00 Suomen aikaa.

LUE MYÖS!