Barcelonan päävalmentaja Xavi oli tyytymätön joukkueensa pallolliseen esitykseen Copa del Reyn välierien avausosassa Real Madridia vastaan, vaikka hänen suojattinsa nappasivatkin voiton.

Blaugrana haki torstaina Madridista 1-0-voiton. Ottelun ainoa osuma kirjattiin Los Blancosin topparin Éder Militãon omaksi maaliksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

RFEF

@rfef
🫂🏆👑

⚽ ¡𝐆𝐎𝐎𝐎𝐋! ¡𝐆𝐎𝐎𝐎𝐋!

➡️ Kessié anota el primer tanto del encuentro de esta eliminatoria.

🆚 @realmadrid - @FCBarcelona_es | 0-1 | 25'

📺 @La1_tve y @vamos

🔗Minuto a minuto: bit.ly/minutoaminutos…

#LaCopaMola | #CopaDelRey

Torstain Copa-Clásico oli varsin erikoinen Barcelonan ottelu, sillä joukkue piti palloa vain 35-prosenttisesti, mikä on alhaisin lukema kaikissa viimeisissä 685 ottelussa, joista tiedot ovat saatavilla.

– Olen tyytyväinen ponnisteluihimme ja siihen, miten puolustimme. Minimoimme Madridin mahdollisuudet heidän omalla kentällään, missä he yleensä luovat niitä paljon, kommentoi Xavi ESPN:n mukaan.

– Olen iloinen positiivisesta tuloksesta, mutta meidän on pelattava paremmin pallon kanssa. Suunnitelmamme oli pitää palloa pitkiä jaksoja ja puolustaa pallollisena, mutta emme pystyneet siihen.

– Yleensä olemme parempia ja tarkempia pallonhallinnassa. Emme tehneet hyviä valintoja tänään, olimme kärsimättömiä pallon kanssa, emme voittaneet kaksinkamppailuja heidän kenttäpuoliskollaan, mutta pelissä oli muita asioita, joista pidin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJose

@OptaJose
64 - #RealMadrid ⚪️⚪️ registered their highest possession tally in #ElClasico tonight (64.7) in all competitions since 2013/14 season, with #Barcelona 🔵🔴 registering their lowest tally in this period in any game from any competition (35.3%). Change.

Xavin mukaan Barcelona ei pettänyt sille ominaista pelityyliään, vaan Real Madrid pakotti vierasjoukkueen pelaamaan poikkeuksellisella tavalla.

– Vastustaja laittoi meidät pelaamaan tuolla tavalla. He dominoivat meitä tänään pallon kanssa. Emme kyenneet löytämään pallollisena ratkaisuja heidän korkean prässinsä lyömiseen. Se oli vaikeaa meille.

– Olisimme voineet päätyä tasapeliin, mutta puolustussuuntaan pelasimme erinomaisesti. Uskon yhä, että Madrid on vahva. Normaalisti he luovat paljon maalipaikkoja kotikentällään, mutta tänään he eivät luoneet juuri yhtään.

Toinen osaottelu pelataan 5. huhtikuuta Barcelonassa.