Real Sociedadin toppari Robin Le Normand pyrkii tulevina viikkoina vaihtamaan edustusoikeutensa Ranskasta Espanjaan, kertoo France24.

Le Normand, 26, on syntynyt Ranskan Pabussa, mutta hän ei ole ikinä edustanut synnyinmaataan maajoukkuetasolla missään ikäluokassa.

Hän on pelannut Espanjassa ja Sociedadissa vuodesta 2016 lähtien ja esiintynyt seuran edustusjoukkueessa 162 kertaa.

France24:n mukaan Le Normand on jo aloittanut prosessin edustusoikeutensa vaihtamiseksi maasta toiseen. Normaalisti hän saisi Espanjan kansalaisuuden vasta kolmen vuoden kuluttua, mutta hänelle haetaan poikkeuslupaa Espanjan korkeamman urheiluneuvoston kautta.

Siirron toteutuessa Le Normandista tulisi lyhyen ajan sisällä toinen ranskalaistaustainen toppari, joka vaihtaisi edustusoikeutensa Espanjan puolelle.

Manchester Cityn keskuspuolustaja, Athletic Bilbaosta tuttu Aymeric Laporte, 28, pelasi Ranskan paidassa alle 21-vuotiaisiin asti, mutta hän kyllästyi odottamaan mahdollisuuttaan miesten joukkueessa. Laporte debytoi La Rojan riveissä toissa vuonna ja nyt hänellä on tilillään jo 18 ottelua Espanjan kanssa.