Barcelona putosi torstaina Eurooppa-liigasta hävittyään ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osassa Manchester Unitedille 1-2. Manchester United eteni neljännesvälieriin yhteismaalein 4-3.

Barcelonalle torstainen tulos oli luonnollisesti suuri pettymys, sillä se kuului kilpailun ehdottomiin mestarisuosikkeihin ja halusi vihdoin menestyä Euroopassa, mutta toisin kävi.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kommentoi tappiota ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Manchester Unitedin tasoitusmaali satutti meitä. Pelasimme todella hyvän ensimmäisen jakson. Ottelupari oli hyvin tasainen, mutta tällä kertaa kävi näin. Tämä oli meille uusi todella suuri pettymys. Sääli. Olimme innoissamme Eurooppa-liigasta ja kilpailimme hyvin.

– Fiilikset ovat sellaiset, että tällä kaudella olimme parempia kuin viime kaudella. Pelasimme Internazionalen ja Manchester Unitedin kaltaisia suurseuroja vastaan, mutta emme ole onnistuneet näyttämään tasoamme. Emme voi olla ylpeitä, mutta olemme kilpailleet loistavaa joukkuetta vastaan.

Xavilta kysyttiin, millaisen viestin hän antaa joukkueelleen Eurooppa-liigasta putoamisen jälkeen.

– Viesti on pitkälti samanlainen kuin silloin, kun putosimme Mestarien liigasta. Tällä kaudella kilpailimme Bayern Müncheniä ja Interiä vastaan, ja olimme heitä parempia. Nytkin kilpailimme tasaväkisesti Manchester Unitedia vastaan. Ensi kaudella meidän on parannettava. Nämä ovat suuria seuroja ja heitä vastaan ei ole helppo kilpailla. Ensi vuonna palaamme entistä voimakkaampana.