Atlético Madridin hyökkääjä Álvaro Morata toivoo, että rasistisia herjoja ja lauluja huutelevat katsojat saisivat elinikäisen porttikiellon.

Rasismi on ollut viime aikoina iso puheenaihe La Ligassa etenkin Real Madridiin laitahyökkääjään Vinícius Júnioriin kohdistuvan törkykäytöksen takia. LaLiga on tehnyt viranomaisille yhteensä kahdeksan valitusta brassilaituriin kohdistuneista solvauksista tai rasistisista huudoista.

– Sitä ei voida hyväksyä, se on käsittämätöntä, kommentoi Morata, 30, ESPN:n mukaan.

– Sillä ei ole pitäisi koskaan olla sijaa jalkapallossa. Kun joku tekee tuollaista stadionilla ensimmäistä kertaa, hänelle pitäisi antaa elinikäinen porttikielto, koska ihmiset menevät monesti katsomaan urheilutapahtumia lasten kanssa.

– Näitä juttuja ei tapahdu vain Viníciukselle. Ehkä se tuntuu aina siltä, että se tapahtuu hänelle, koska hän on median valokeilassa, mutta ei… Sitä tapahtuu joka sunnuntai jokaisella stadionilla.