Espanjassa kuohuu.

Espanjalaismedia paljasti viime viikolla Barcelonan maksaneen vuosina 2016-18 noin 1,4 miljoonaa euroa tuomarikomitean varapuheenjohtaja José María Enríquez Negreiralle. Lue lisää täältä.

Tiistaina kaikki La Liga -seurat Barcelonaa ja Real Madridia lukuun ottamatta julkaisivat yhteisen tiedotteen, jossa vaaditaan Negreira-tapauksen täydellistä läpikäyntiä. Seurat pitävät tapausta hyvin kummallisena ja epäoikeudenmukaisena, ja asia pitää tutkia perin pohjin.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas totesi maanantaina, että Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan on erottava pestistään, jos hän ei kykene selittämään tarkasti, miksi Barcelona on maksanut Enríquez Negreiralle 1,4 miljoonaa euroa. SER:n mukaan Barcelona maksoi kyseisen summan tuomarikomitean silloiselle varapuheenjohtajalle, jotta tuomarit kohtelisivat seuraa mahdollisimman reilusti otteluissa.

Laporta ilmoitti tiistaina, ettei aio erota, jotta Tebas ei saa siitä mielihyvää.

– Tebas otti jälleen naamarin pois päästään. Hän osoitti taas antibarcelonismonsa ja sen, että hänellä on fobia Barcelonaa kohtaan. En aio antaa Tebasille sitä mielihyvää, että eroaisin puheenjohtajan paikalta, Laporta totesi.

Laportan mukaan Barcelona tiedottaa pian tarkemmin Negreira-tapauksen motiiveista ja syistä.