SER:n Què t’hi Jugues -ohjelma paljasti keskiviikkona Barcelonan maksaneen vuosina 2016-18 yhteensä 1,4 miljoonaa euroa tuomarikomitean varapuheenjohtajana toimineelle José María Enríquez Negreiralle.

Espanjan verohallinnon Enríquez Negreiralta saamien kommenttien mukaan Barcelona halusi varmistaa, ettei tuomarit kohtelisi seuraa kaltoin ja tuomarit olisivat mahdollisimman neutraaleja. Maksut loppuivat, kun Enríquez Negreira jätti pestin kesällä 2018. Viimeinen maksu Enríquez Negreiran omistamalle yritykselle suoritettiin kesäkuussa 2018.

Enríquez Negreiran mukaan osapuolet eivät allekirjoittaneet minkäänlaista sopimusta, koska sopimus oli suullinen. Enríquez Negeira välitti Barcelonalle muun muassa tietoa siitä, miten pelaajien olisi käyttäydyttävä tiettyjen tuomareiden tuomitsemissa otteluissa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta totesi keskiviikkona, ettei hän ole suinkaan yllättynyt siitä, että yllä mainitut tiedot paljastettiin mediassa juuri silloin, kun joukkue on hyvässä iskussa. Myös Barcelonan julkaisemassa tiedotteessa todettiin, ettei tietojen julkaisemisen ajankohta ole sattumaa.