Barcelona voitti keskiviikkona Real Betisin 2-1 vieraskentällä La Ligassa.

Bluagrana luuli jo siirtyneensä johtoon reilun puolen tunnin kohdalla, kun Raphinha puski pallon verkkoon Frenkie de Jongin keskityksestä. Osuma hylättiin kuitenkin paitsioliputuksen takia.

Pallonhallinta kirjattiin avausjaksolla selkeästi Barcelonalle, mutta muuten Estadio Benito Villamarínilla nähtiin todella tasainen ensimmäinen puoliaika.

Toista jaksoa oli takana 20 minuuttia, kun Raphinha sai lopulta maalinsa. Barcelona antoi vapaapotkun nopeasti Alejandro Baldelle, jonka syöttö tavoitti takatolpalta Raphinhan, eikä brassilaituri erehtynyt avopaikasta.

Illan toista osumaa odotettiin 80. minuutille saakka. Ronald Araújo ylsi kulmapotkussa pallolle ensimmäisenä ja peliväline tuli hänen päästään Robert Lewandowskille, joka haki jalkansa vapaaksi ja tykitti lähietäisyydeltä kuulan sisään.

Betisin kavennus syntyi tuurin avittamana 85. minuutilla. Barcelonan puolustaja Jules Koundé yritti pudottaa keskityksestä pallon maalivahti Marc-André ter Stegenille, mutta pallo kimposikin hänen rinnastaan suoraan vieraiden omaan maaliin.

Barcelona vankisti voiton myötä asemiaan La Ligan piikkipaikalla. Se johtaa nyt sarjaa kahdeksan pisteen erolla Real Madridiin, joka on pelannut ottelun vähemmän. Real Betis taas jatkaa kuudennella sijalla.