Marco Asension nykyinen sopimus Real Madridin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Asensio on jäänyt tälläkin kaudella hyvin pienelle vastuulle Carlo Ancelottin alaisuudessa.

Asensio kertoi jo viime kesänä mediassa, että vapaana agenttina Real Madridista lähteminen on yksi mahdollisuus, jota pelaaja ei ole sulkenut pois. Tällä hetkellä se näyttää todennäköisimmältä ratkaisulta Asension vaikeaan tilanteeseen.

Oikea laitahyökkääjä ei ole onnistunut murtautumaan Ancelottin suunnitelmiin. Se näkyy myös Asension peliajassa. Asensio on päässyt tällä kaudella La Ligassa vain kolmesti avauskokoonpanoon.

Mundo Deportivon mukaan Barcelona tarkkailee Asension tilannetta. Barcelona pitää Asension ominaisuuksista pelaajana. Asension vasemman jalan painava laukaus, linjojen välissä pelaaminen ja voittajan mentaliteetti on herättänyt Barcelonan kiinnostuksen.

Asensio vaihtoi hiljattain agenttiaan. Nykyään huippuagentti Jorge Mendes hoitaa Asension asioita. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on hyvää pataa Mendesin kanssa.

Barcelona kokee Asension siirtomarkkinoiden tarjoamana hyvänä vaihtoehtona, mutta sen on aluksi päästävä eroon jostain laitahyökkääjästään ennen kuin Asension saapuminen seuraan vapaana agenttina on millään tavalla realistista.