Real Madrid isännöi Atléticoa torstai-iltana Bernabéulla Copan yksiosaisessa puolivälieräottelussa.

Kyseessä on kauden toinen derbi madrileño. Real Madrid voitti kauden avausderbyn Metropolitanolla syksyllä 2-1.

Torstainen derby myydään todennäköisesti loppuun, vaikka joukkueet arvottiin vastakkain vasta viime perjantaina. Madridilaislehdistön mukaan yli 4000 Atléticon jäsentä haki lippua Bernabéulle, mutta Real Madrid myönsi Atléticolle ainoastaan 334 pääsylippua.

Kansainvälisissä kilpailuissa kotijoukkueen on varattava noin viisi prosenttia kotistadioninsa kapasiteetista vieraskannattajille, mutta kansallisissa kilpailuissa ei ole kyseistä sääntöä, joten Real Madrid päätti hylätä Atléticon pyynnön suuremmasta pääsylippumäärästä.

Atléticon ultrajärjestö Frente Atlético ei liiemmin pitänyt Real Madridin päätöksestä ja ilmoitti sosiaalisessa mediassa seuraavansa ottelua Metropolitanon ulkopuolella.

Rubén Uría

@rubenuria
El Atleti tenía 4.000 peticiones para ir al Bernabéu. El R. Madrid le reparte 334. El Barça da 162 entradas a la Real Sociedad. Los 2 anuncian que se reservan el derecho a impedir la entrada a aficionados del equipo visitante con localidades adquiridas fuera d la zona 'visitante'