Barcelonan päävalmentaja Xavi on pyytänyt anteeksi kommenttejaan koskien entisen joukkuekaverinsa ja suojattinsa Dani Alvesin tilannetta.

Alves, 39, pidätettiin viime perjantaina epäiltynä seksuaalisesta väkivallasta, ja tuomari hyväksyi syyttäjän pyynnön, että Alves pidetään vangittuna ilman takuita.

Brassipuolustajan väitetään kosketelleen naista sopimattomasti Barcelonassa sijaitsevassa yökerhossa 30. joulukuuta. Alves on kiistänyt syytökset.

Xavilta, 42, kysyttiin Alvesin tilanteesta lehdistötilaisuudessaan, ja espanjalaisluotsi sanoi, että hänen on vaikea kommentoida tilannetta.

– Olen yllättynyt, järkyttynyt, shokissa. Kyse on oikeudesta. Oikeus ratkaisee, mitä se sitten onkin. Minusta tuntuu todella pahalta Danin puolesta, sanoi Xavi lauantaina Athleticin mukaan.

Seuraavana päivänä Xavi pahoitteli sanomisiaan ja selvensi, mitä yritti sanoa.

– Minusta tuntuu pahalta, että Dani on saattanut tehdä näin, mutta tällaisissa asioissa on oltava hyvin selväsanainen. Eilen en ollut järin onnekas sanojeni kanssa ja pyydän sitä anteeksi, sanoi Xavi AS:n mukaan.

– Tiedän, että sanani ovat hyvin tärkeitä, koska edustan Barcelonan kaltaista seuraa, ja sen vuoksi olen todella pahoillani kommenteistani. Eilinen päivä ei mennyt osaltani putkeen.

– Sanani ymmärrettiin väärin tai sitten en ollut tarpeeksi selväsanainen, vaikka minun olisi pitänytkin olla. On tärkeää, että saan mahdollisuuden selittää. Tämä on hyvin karu ja vaikea tilanne. Eilen kyseenalaistin uhria, mutta haluan tehdä sen selväksi, että tuomitsen kaikenlaisen seksuaalisen väkivallan. Teki sen sitten Dani tai kuka tahansa.