Real Madridin meno on ollut viime aikoina tahmeaa. Viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on voittanut yhden. Etenkin supercupin loppuottelussa pelaajat olivat alinomaa askeleen tai kaksi perässä Barcelonaa. Marca kertoo, että Realin valmennusjohto oli osannut ennustaa ongelmat. Jalat on tarkoitus saada liikkeelle Mestarien liigan neljännesvälieriin mennessä. Ne pelataan neljän viikon päästä.

Real Madridin varsinainen harjoituskausi ei ollut ollut erityisen kuormittava. Joukkueen fysiikkavelho Antonio Pintus piti kuntokuurinsa vasta Qatarin MM-kisojen jälkeen, minkä vuoksi pelaajat eivät ole nyt terävimmillään. Palautuminen ottaa oman aikansa. Pintus ja Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti odottavat, että tulokset näkyvät helmikuusta alkaen.

Pintusta arvostetaan suuresti maailmalla, ja hän lienee ainut fysiikkavalmentaja, jonka jalkapallon ystävät tuntevat laajalti. Nyt riskinä vain on, että Real Madrid putoaa LaLigassa liian kauaksi Barcelonasta ennen koneiden käynnistymistä. Näin sattui sarjakaudella 2017–18, joka meni läpijuoksuksi, vaikka kausi muuten päättyi neljään pokaaliin.

Seuraavan neljän viikon kuluessa Los Blancos saa vastaansa Athletic Bilbaon, Real Sociedadin, Valencian, Real Mallorcan, Elchen ja Osasunan. Myös seurajoukkueiden MM-kilpailut järjestetään Mestarien liigan pudotuspelien alla, ja Copa del Reyn viimeiset välierävaiheet pidetään suurimmaksi osaksi ennen kuin Real matkaa Anfieldille Liverpoolin vieraaksi.