Espanjasta kuului perjantaina dramaattisia uutisia, kun Barcelonan entinen puolustaja Dani Alves vangittiin väliaikaisesti ilman takuita.

Alves, 39, pidätettiin perjantaina epäiltynä seksuaalisesta väkivallasta, ja tuomari hyväksyi syyttäjän pyynnön, että brassipakki pidetään vangittuna ilman takuita

Brasilian maajoukkuepelaajan väitetään kosketelleen naista sopimattomasti Barcelonassa sijaitsevassa yökerhossa 30. joulukuuta. Alves on kiistänyt syytökset.

Barcelonan päävalmentajalta Xavilta kysyttiin entisen joukkuekaverinsa ja suojattinsa vanginnasta lehdistötilaisuudessaan.

– Tällaista tilannetta on vaikea kommentoida. Olen järkyttynyt. Tässä on kyse oikeudesta. Olen hyvin yllättynyt. En voi sanoa mitään muuta, kommentoi Xavi Football Espanan mukaan.

Myös Alvesin vaimo, espanjalainen huippumalli Joana Sanz kommentoi tällä viikolla, että hän on järkyttynyt aviomiehensä tilanteesta.

– Minä tunnen aviomieheni. Tiedän, miten kunnioittava hän on, koska hän ei ollut epäkunnioittava minua kohtaan edes silloin, kun tutustuimme toisiimme, sanoi Sanz AS:n mukaan.

– Olen nähnyt monta kertaa, kuinka naiset lähestyvät aviomiestäni ja yrittävät tehdä jotain hänen kanssaan naamani edessä.

Alves pelasi Espanjassa Sevillassa ja Barcelonassa vuosina 2003-2016 ja palasi Kataloniaan kaudella 2021-2022. Viime kesänä hän siirtyi meksikolaiseen Pumasiin, joka purki hänen sopimuksensa tällä viikolla. Brasilian A-maajoukkueessa Alves on esiintynyt 126 kertaa.