Xavi Hernández on vaikuttunut Gavin johtajakyvyistä teini-ikäisenä jalkapallolupauksena.

Barcelonan huippulupaus on osoittanut jo 18-vuotiaana valtavaa lahjakkuutta ankkuroida katalonialaisseuran keskikenttää.

Gavi keräsi sunnuntain Espanjan Supercupin finaalissa Real Madridia vastaan maalin ja kaksi syöttöä Barcelonan voitettua 3-1-lukemin.

Päävalmentaja Xavi on hyvin vaikuttunut nuorukaisensa antamasta panoksesta.

– Gavi innostuttaa meitä jokaista, kun näemme hänet kilpailemassa tällä tavalla. Hän asettaa sielunsa, sydämensä ja luonteensa kentälle ja välittää sen koko joukkueeseen. Hän on vasta 18-vuotias, Xavi kehui sunnuntain Espanjan Supercupin finaalin jälkeen lehdistölle.

– Hänet on siunattu johtajamiskyvyillä. Hän kanavoi sitä rohkeutta ja raivoa jalkapalloa pelatessa ja sitä on hyvin erityistä seurata. Olen sanonut tämän jo monta kertaa, mutta en koskaan väsy kehumaan häntä.

Gavi nostettiin viime kaudella Barcelonan edustusjoukkueeseen. Seuran oma kasvatti palkittiin vuonna 2022 Euroopan Golden Boy -palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaalle nuorelle pelaajalle maailmassa.

LUE MYÖS!