Sevillan kausi on ollut suorastaan valtava pettymys.

Sevilla on parhaillaan sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella 18. sijalla ja voi pudota sijan alemmas, jos Cádiz ottaa maanantai-iltana pisteitä sarjajumbo Elcheltä.

Sevillan tilanne on dramaattinen. Päävalmentaja Jorge Sampaoli saapui seuraan lokakuun alussa, mutta ei ole onnistunut kääntämään joukkueen kurssia.

Viikonlopun kierroksella Girona voitti Sevillan 2-1. Sevilla on kerännyt 17 ottelusta vain 15 pistettä. Ero viime kauteen on valtava. Viime kaudella 17 pelatun kierroksen jälkeen Sevilla oli kerännyt 37 pistettä ja keikkui La Ligan kärkipaikoilla. Nyt seura taistelee putoamista vastaan.

Andalusialaisseuran kausi on ollut muutenkin myrskyinen.

Julen Lopetegui sai potkut lokakuussa. Lopetegui valmensi seuraa yli kolmen vuoden ajan ja luotsasi Sevillan kolmesti peräkkäin Mestarien liigaan. Joulukuussa seura purki Iscon sopimuksen, kun pelaaja otti verbaalisesti yhteen urheilutoimenjohtaja Monchin kanssa joukkueen edessä.