Barcelona jatkaa Copa del Rey -taivaltaan, pudotettuaan keskiviikkoillan ottelussa CF Intercityn. Aivan helposti jatkopaikka ei kolmannen sarjatason joukkueen vieraana irronnut.

Avausmaali syntyi jo ottelun neljännellä minuutilla, kun Ronald Araujo puski Pablo Torren antaman kulmapotkun maalin kattoon.

Blaugranan osumatarkkuudessa olisi avauspuolikkaalla ollut parannettavaa – kaikkiaan 13 maalintekoyrityksestä vain kaksi painui kohteen suuntaan. Intercityllä vastaava suhde oli 1-1.

Kun lisäosumat eivät vieraille kelvanneet, tuli alicantelaisryhmä tunnin kohdalla tasoihin. Osuma syntyi myös nyt kulmapotkutilanteesta, viimeistelijänä keskikenttäpelaaja Oriol Soldevila Puig.

Xavi reagoi tasoitukseen nopeasti, tehden kerralla kolme vaihtoa. Vieraat vei kuitenkin uuteen johtoon alusta saakka kentällä ollut Ousmane Dembélé, 67. minuutilla.

Soldevila toi isännät jälleen tasoihin, osuttuaan varttia ennen täyttä aikaa. Kotiyleisön riemu tyrehtyi kuitenkin muutamassa minuutissa, vaihdosta tulleen Raphinhan siirtäessä pallon verkkoon Jordi Alban asettelemalta tarjottimelta.

21-vuotias keskikenttäpelaaja Soldevila oli kuitenkin pelissä totaalisissa liekeissä – hattutemppu täydentyi 86. minuutilla, 3-3.

Illan tehomies on viettänyt vielä lyhyestä virallisesta urastaan ison osan Barcelonan organisaatiossa. Hän liittyi 17-vuotiaana alle 18-vuotiaiden ryhmään, jatkoi seuraavaan ikäluokkaan ja siirtyi syksyllä 2020 brittiseura Birminghamin alle 21-vuotiaiden joukkueeseen. Paluu espanjaan, Intercityyn tapahtui viime kesänä.

Jouduttiin pelaamaan aina 104. minuutille saakka, ennenkuin Ansu Fati teki joukkueensa neljännen maalin vedolla boksin reunalta. Siirryttiin siis odottelemaan, milloin Soldevila tasoittaa jälleen. Nyt sellaista ei enää nähty; yli 120 minuutin urakka päättyi lukemiin 3-4.