Deportivo tiedotti hiljattain tehneensä ensi kauden loppuun kestävän sopimuksen Lucas Pérezin kanssa.

Pérez osti oman sopimuksensa ulos maksettuaan puoli miljoonaa euroa Cádizille ja pääsi siten siirtymään vapaana agenttina Deportivoon. Deportivo elää seurahistoriansa vaikeinta ajanjaksoa ja pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, eli puoliammattilaissarjassa.

Pérez oli La Ligassa pelaavan Cádizin paras maalintekijä kuluvalla kaudella, mutta päätti lähteä auttamaan vanhaa seuraansa.

34-vuotias hyökkääjä on saanut valtavasti kehuja sosiaalisessa mediassa rohkeasta ratkaisustaan.

Deportivo esitteli Pérezin uutena pelaajanaan tiistaina.

– Olen todella onnellinen voidessani olla täällä. Tulen urani vaikeimpaan projektiin, eli yrittämään tämän seuran nostamista ammattilaissarjoihin. Minulle on selvää, että tulen pelaamaan Deportivossa, eikä se ole sama asia kuin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaaminen. Ihmisten on ymmärrettävä, etten ole pelastaja. Vaikka minä tai Leo Messi tulisi tähän joukkueeseen, emme sen myötä nouse automaattisesti.

Pérezin mukaan hän keskusteli vielä hiljattain jatkosopimuksesta Cádizin kanssa. Pérez olisi voinut jatkaa uraansa pääsarjatasolla, mutta edessä on Deportivon auttaminen takaisin ammattilaissarjoihin.

– Todellisuudessa tästä ei ole kerrottu koko totuutta. Vielä kolme päivää sitten puhuin Cádizin puheenjohtajan kanssa siitä, että jäisin sinne ja suunnittelimme tulevaisuutta yhdessä. Kaikki alkoi, kun grillasimme ja sanoin haluavani auttaa Deportivoa. Cádizin seurajohto lupasi toteuttaa sen ja nyt olen täällä.

– Ulkopuolelta katsottuna ymmärrän, ettei kaikki tiedä, mitä todellisuudessa on tapahtunut, mutta voin sanoa, etten ole tehnyt mitään outoa. Olen kiitollinen Cádizin puheenjohtajalle. Kerroin totuuden joukkuetovereilleni ja sanoin, mitä halusin tehdä. Halusin palata kotiini, eli Deportivoon.

Lue lisää: Espanjalaiskärjeltä uskomaton teko – osoitti todellista seurauskollisuutta maksamalla puoli miljoonaa euroa päästäkseen alasarjaseuraan