Barcelonan laitapuolustaja Héctor Bellerín tunnetaan jalkapallotaitojensa ja tyylitajunsa lisäksi siitä, että hän ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

Bellerín, 27, sai jalkapallo-oppinsa Barcelonan akatemiassa, mutta hän siirtyi jo teini-ikäisenä Arsenaliin, josta hän palasi Kataloniaan viime kesänä vuoden sopimuksella. Viime kauden hän vietti lainalla Real Betisissä.

Tuoreessa ARA:n haastattelussa Bellerín kehottaa jalkapalloiljoita tiedostamaan etuoikeutetun asemansa ja auttamaan muita ihmisiä.

– Jalkapalloilijoiden pitäisi maksaa eniten veroja. Tulen perheestä, jossa oli kuukausia, jolloin jouduimme tekemään mahdottomia, jotta pystyimme syömään. Elän edelleen tällaisten ihmisten kanssa, ystävien, perheen ystävien kanssa, sanoi Bellerín.

– Kaikki haluavat ansaita rahaa ollakseen mukavammassa asemassa, mutta sillä, mitä minä ansaitsen, on mielestäni ajateltava paitsi omaa ympäristöä myös yhteiskuntaa, jossa on hyvin epävarmoja tilanteita.

– Me jalkapalloilijat olemme hyvin etuoikeutetussa asemassa. Olemme tehneet kovasti töitä ja tehneet monia uhrauksia, mutta meidän on oltava tietoisia siitä, mitä meillä on, mistä tulemme, ja meidän pitäisi olla ensimmäisiä, jotka haluavat auttaa yhteiskuntamme vakautta.

– Ymmärrän kuitenkin, että on kollegoita, jotka ajattelevat toisin. Me jalkapalloilijat olemme epäinhimillistettyjä, [elämme] kuplassa.

Bellerín puhui haastattelussa avoimesti raha-asioistaan.

– Kyllä, liityin Barcelonaan alle 500 000 euron sopimuksella. Nykyään minua huolestuttaa [rahan sijasta] jalkapallon pelaaminen korkeimmalla tasolla.

– Olen onnekas, että olen tehnyt tätä monta vuotta ja olen taloudellisesti mukavassa tilanteessa, joka antaa minulle mahdollisuuden elää, miten haluan. Loppujen lopuksi emme tarvitse niin paljon kuin luulemme, ja elän hyvin normaalia elämää. Prioriteettini eivät perustu taloudellisiin asioihin.