Tammikuun siirtoikkuna pyörähtää käyntiin tuota pikaa.

Joulun kunniaksi julkaisemme näkemyksemme Real Madridin ja Barcelonan tammikuun siirtoikkunasuunnitelmista- ja tarpeista.

Barcelonan on määrä tehdä enemmän peliliikkeitä siirtomarkkinoilla kuin Real Madridin. Xavin miehistö johtaa La Ligaa, mutta siitä huolimatta edessä lienee varsin vilkas siirtoikkuna.

Xavi kaipaa joukkueeseensa uutta oikeaa laitapuolustajaa. Se on Barcelonan selkeä ykkösprioriteetti tammikuussa.

Jos rahaa on käytössä laitapuolustajahankinnan jälkeen, toivoo Xavi myös uutta keskikenttäpelaajaa. Barcelonan on kerrottu seuraavan ainakin Borussia Dortmundin Thomas Meunieria, Villarrealin Juan Foythia ja Manchester Unitedin Diego Dalotia.

Xavi haluaa uuden oikean laitapuolustajan Barcelonaan. Kuva: Getty

Memphis Depay ja Franck Kessié saattavat sen sijaan jättää Barcelonan.

Depay ei kuulu Xavin suunnitelmiin ja Barcelona haluaisi päästä hänestä eroon tammikuussa saadakseen siirtokorvauksen. Depayn sopimus Barcelonan kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen ja Barcelona epäilee kärjen haluavan jäädä talvella seuraan voidakseen lähteä kesällä muualle vapaana agenttina. Silloin Depay saisi uudelta seuraltaan suuremman palkan ja allekirjoitusbonuksen. Newcastlen ja Galatasarayn on kerrottu olevan Depayn kintereillä.

Kessié siirtyi kesällä vapaana agenttina Barcelonaan, mutta ei ole onnistunut nousemaan Xavin luottopelaajaksi muun muassa loukkaantumisten ja heikkojen peliesitysten vuoksi. Katalonialaismedian mukaan Barcelona olisi valmis myymään Kessién tammikuussa vain kymmenellä miljoonalla eurolla, sillä koko summa olisi Barcelonalle pelkkää voittoa. Kessié on herättänyt kiinnostusta ainakin Italiassa.

Myös Héctor Bellerínin tulevaisuus puhuttaa. Oikea laitapuolustaja jäi Barcelonassa pienelle vastuulle syyskaudella. Bellerínin sopimus Barcelonan kanssa päättyy Depayn tapaan kuluvan kauden jälkeen, joten hän voi vapaasti neuvotella sopimuksesta muiden seurojen kanssa vuodenvaihteesta alkaen. Barcelona ei todennäköisesti tarjoa Bellerínille jatkosopimusta.

Jättääkö Sergio Busquets Barcelonan jo tammikuussa? Kuva: Getty

Sergio Busquetsin on määrä poistua Barcelonasta kuluvan kauden jälkeen kohti MLS-seura Inter Miamia. Katalonialaismedian mukaan Busquets on jo päättänyt jättävänsä Barcelonan kesällä. Xavi toivoi Busquetsin jäävän, mutta keskikenttäpelaajan mielestä hänen etappinsa Barcelonassa on tullut päätökseensä. Sportin saamien tietojen mukaan Busquets saattaisi jättää Barcelonan jo tammikuussa, sillä hän haluaisi osallistua uuden MLS-seuransa harjoituskaudelle. MLS-kausi käynnistyy keväällä.

Real Madridissa paljon rauhallisempaa

Real Madrid lähtee tammikuuhun rauhallisin mielin.

Sen ei pidä tehdä juurikaan muutoksia joukkueeseensa – jos edes ensimmäistäkään. Ainoat kysymysmerkit ovat pitkälti Marco Asension, Dani Ceballosin ja kenties Nachon kohdalla. Eden Hazardin on huhuttu lähtevän kesällä MLS:ään, mutta hän pelaa – tai istuu lähinnä penkillä – joka tapauksessa kevätkauden Real Madridissa.

Asension, Ceballosin ja Nachon sopimukset Real Madridin kanssa päättyvät kuluvan kauden jälkeen. Yksikään kolmikosta ei kuulu sen suuremmin Carlo Ancelottin suunnitelmiin, ja Real Madrid mielellään myisi ainakin jonkun kolmikosta saadakseen siirtokorvauksen.

Asension nimeä on pyöritelty aktiivisesti siirtohuhuissa jo pitkään. Asensio on todennut julkisesti neuvottelevansa jouluaikaan seuran kanssa tulevaisuudestaan. Hän jäi syyskaudella täysin olemattomalle vastuulle Ancelottin alaisuudessa.

Madridilaismedian mukaan Real Madrid etsii uutta hyökkääjää. Se haluaa varavaihtoehdon loukkaantumisista kärsineelle Karim Benzemalle. Sellaista ei ole kuitenkaan helppo löytää, sillä hinnan pitäisi olla maltillinen, mutta samalla riittävän laadukas vaihtoehto pitäisi olla saatavilla kesken kauden. Helpommin sanottu kuin tehty. Todennäköisesti Real Madrid ei vahvista joukkuettaan tammikuussa.

Real Madrid keskittyy ennemmin ensi kesän siirtoikkunaan, jolloin se on tosissaan ainakin Jude Bellinghamin ja Enzo Fernándezin kintereillä.

Tuukka Ikkeläjärvi