Espanjan jalkapalloliitto nimesi Luis de la Fuenten A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi aiemmin joulukuussa.

De la Fuente allekirjoitti kesän 2024 EM-lopputurnaukseen ulottuvan sopimuksen.

De la Fuente on suurelle yleisölle tuntematon nimi.

Luotsi on valmentanut jo vuosien ajan Espanjan juniorimaajoukkueita. De la Fuente on työskennellyt yhdeksän vuoden ajan Espanjan jalkapalloliitossa juniorimaajoukkueiden päävalmentajana. Edelliset vuodet de la Fuente valmensi alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta.

Madridilaislehti AS haastatteli de la Fuentea. AS tiedusteli de la Fuentelta, ylsikö Espanja maksimisuoritukseensa Qatarin MM-lopputurnauksessa. Espanja putosi neljännesvälierissä Marokolle.

– Mielestäni ei. Sanoin ennen kisoja, että Espanja on yksi kandidaateista maailmanmestariksi ja olen edelleen samaa mieltä. Mutta sanoin myös, että kisoihin osallistuu 32 maata ja vain yksi voittaa. Voittaminen on todella vaikeaa. Minulla oli ennakkosuosikkini, joihin Espanja lukeutui, joka olisi voinut tehdä enemmänkin kisoissa. Neljännesvälieriin pääsee 16 todella hyvää joukkuetta, ja voit hävitä niistä kenelle tahansa.

Luis Enrique peluutti Rodria topparina MM-kisoissa. De la Fuente aikoo palauttaa Rodrin keskikentälle.

– Näen Rodrin keskikenttäpelaajana. Alaisuudessani hän on aina pelannut keskikentän pohjalla. Pitää paikkansa, että hän on pelannut hyvin topparina ja kenties joissain otteluissa hän voi pelata sillä pelipaikalla. Mutta minulle Rodri on keskikenttäpelaaja. Hän on pelannut aina alaisuudessani sillä paikalla. Siitä lähtien, kun valmensin Rodria juniorimaajoukkueissa, kun hän pelasi vielä Villarrealin junioreissa.