Espanjan jalkapalloliitto nimesi Luis de la Fuenten A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi aiemmin joulukuussa.

Luis Enriquen sopimus jalkapalloliiton kanssa päättyi, eikä sitä jatkettu.

De la Fuente valmensi aiemmin Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta ja nousi sieltä suoraan A-maajoukkueen peräsimeen.

Yhdeksän vuoden ajan jalkapalloliitossa työskennellyt de la Fuente käväisi Sportin haastattelussa ja otti kantaa uuteen pestiinsä A-maajoukkueen päävalmentajana.

– Mielestäni elän jokaisella aspektilla urani parasta aikaa. Mediassa on puhuttu paljon kokemuksestani valmentajana. Ihmisten pitäisi ymmärtää yksi asia. Maajoukkuevalmentajan ja seurajoukkuevalmentajan tehtävissä ei ole mitään samanlaista.

– Maajoukkueessa elämme sellaisia hetkiä ja tilanteita, joilla ei ole mitään tekemistä seurajoukkuejalkapalloilun kanssa. Seurajoukkueessa pelaat joka viikko. Maajoukkueessa kokoonnut pariksi päiväksi, osallistut turnaukseen ja jos sinulla on huono päivä, putoat ja lähdet sieltä kotiin.

– Sellaisen tilanteen käsitteleminen vaatii hyvin erityistä lähestymistapaa. Ja minä kykenen siihen. Olen työskennellyt tällaisessa roolissa jo pitkään. Tiedän ja tunnen, millainen nykyhetkemme ja tulevaisuutemme on.

De la Fuente kertoo tuntevansa täydellisesti Espanjan eri ikäluokat, joka antaa hänelle hyvän kuvan maan tulevaisuudesta maajoukkuetasolla.

– Tunnen edelliset kymmenen ikäluokkaa ja myös seuraavat ikäluokat, koska teen edelleen töitä juniorimaajoukkueiden valmentajien kanssa. Se tuo minulle paljon turvallisuutta ja rauhallisuutta. Mielestäni nyt on oikea aika napata tämä pesti. Olen valmis tähän suureen vastuuseen ja otan sen rauhassa vastaan.