Jalkapallon MM-kisojen E-lohkon päätöskierroksella riitti jännitystä aivan loppuun asti. Espanja hävisi omassa ottelussaan Japanille 1-2 ja Saksa puolestaan voitti Costa Rican lukemin 4-2. Näiden tulosten myötä Japani voitti lohkon ja lohkokakkosena jatkoon eteni Espanja tappiostaan huolimatta.

Espanja hallitsi avausjakson tapahtumia selkeästi. Se piti palloa ja loi vaarallisemmat tilanteet, eikä Japani päässyt oikein mihinkään. Paljon muutoksia avaukseen tehneen Luis Enriquen miehistö menikin 11. peliminuutilla johtoon Álvaro Moratan osumalla. Maali oli hyökkääjälle jo turnauksen kolmas. Samalla hän nousi myös koko turnauksen maalipörssin kärkeen.

Toisella puoliajalla tilanne kääntyi kuitenkin nopeasti päälaelleen, kun Japani iski kahdesti kolmen minuutin sisään. Maaleista vastasivat Ritsu Doan ja Ao Tanaka. Maalit syntyivät peliminuuteilla 48 ja 51.

Enrique reagoi tilanteeseen nopeasti ja alkoi tekemään vaihtoja. Kentälle tulivat ensin Ferran Torres sekä Marco Asensio. Hieman myöhemmin kentälle astelivat myös Jordi Alba sekä Ansu Fati.

Vaihtojen myötä Espanjan peli piristyi, mutta vaarallisille paikoille se ei kuitenkaan juurikaan päässyt aivan loppua lukuun ottamatta. Japani puolusti tiiviisti ja sitkeästi loppuun asti, ja se riitti voittoon.