Espanja jatkoi MM-kisaurakkaansa sunnuntai-iltana kohdattuaan Saksan lohkovaiheen toisella kierroksella. Kamppailu päättyi lopulta 1-1 -tasapeliin.

Espanja on kerännyt kahdesta ottelustaan yhteensä neljä pistettä ja johtaa lohkoa pisteen erolla Japaniin ja Costa Ricaan. Espanja kohtaa lohkon viimeisellä kierroksella Japanin ja varmistaa jatkopaikkansa välttämällä tappion.

Álvaro Morata viimeisteli Espanjan maalin tunnin kohdalla. Morata otettiin toiseksi jaksoksi kentälle ja Costa Rica -ottelussa maalinteossa onnistunut Morata iski ottelun avausmaalin saatuaan Jordi Albalta nappikeskityksen maalin edustalle. Saksan Niclas Füllkrug tasoitti ottelun 83. minuutilla.

Saksa sen sijaan on viimeisellä kierroksella pakkovoiton edessä kohdatessaan Costa Rican. Voittokaan ei riitä, jos Japani voittaa Espanjan. Siinä tapauksessa Japani voittaisi lohkon ja Espanja menisi lohkokakkosena jatkoon.