Espanja pelaa ensimmäisen MM-kisaottelunsa keskiviikkona. Luis Enriquen miehistö kohtaa avausottelussaan Costa Rican.

Laitapuolustaja Jordi Alba kävi Copen haastattelussa. Albalta tiedusteltiin, mikä on Espanjan tavoite MM-kisoissa.

– Tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus. Joukkueemme kykenee siihen. Eri asia on se, mitä lopulta tapahtuu. Maailmanmestaruuden voittamisen on oltava ideamme, kun katsotaan, millainen valmentaja ja joukkue meillä on.

Alejandro Balde saapui kesken kaiken Espanjan A-maajoukkueen mukaan, kun José Luis Gayà joutui jättämään kisajoukkueen loukkaantumisen vuoksi. Balde on ohittanut Alban Barcelonassa ja pelannut häntä enemmän, mutta Alba auttaa häntä siitä huolimatta.

– Balde on pelannut enemmän otteluita ja pelannut hyvin. Enrique soitti hänelle Gayàn ikävän loukkaantumisen vuoksi. Balde on yksi meistä ja autan häntä niin seura- kuin maajoukkueessakin. Minulle on samantekevää, että hän pelaa pelipaikallani, koska kaikki me voitamme tässä kilpailutilanteessa.

Leo Messi jätti Barcelonan reilu vuosi sitten. Alba toivoo Messin palaavan Barcelonaan.

– Ehdottomasti. Messin menetys oli suuri varsinkin pukukopille, ei edes ainoastaan pelillisesti. Messi on se pelaaja, jonka kanssa olen pelannut parhaiten yhteen – selvästi.