Espanja pelaa keskiviikkona MM-avauksessaan Costa Ricaa vastaan.

34-vuotias Sergio Busquets on Espanjan MM-kisajoukkueen kokenein pelaaja. Keskikenttäpelaaja pelaa jo neljännessä MM-lopputurnauksessaan. Busquets ei olisi voinut aikoinaan uskoa noustakseen näin suureksi osaksi Espanjan A-maajoukkuetta.

– En olisi voinut kuvitella tällaista. Unelmoin pääseväni pelaamaan MM-kisoissa maajoukkueen kanssa. Olin mukana Etelä-Afrikan kisoissa hyvin nuorena. Olin vain 21-vuotias. Ne kisat sujuivat parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla oli vierelläni pelaajia, joita vain hetkeä aiemmin olin katsonut televisiosta ja pidin heitä esikuvinani. Nyt olen eri tilanteessa. Pelaan neljännet MM-kisani, mutta olen edelleen yhtä innoissani.

Qatarin MM-lopputurnaus jää Busquetsin uran viimeisiksi.

– Olen innoissani ennen viimeisiä kisojani. Tällä hetkellä näyttää siltä, että nämä jäävät viimeiseksi. Neljän vuoden päästä olen jo iäkäs, mutta en ajattele sitä. Olen hyvin innoissani ja haluan auttaa maajoukkuetta. Mielestäni voimme olla samanlainen vahva joukkue kuin aiemminkin, eli vaikeasti voitettavissa oleva joukkue. Muilla joukkueilla on vaikeaa meitä vastaan. Toivottavasti voimme pelata hyvin saavuttaaksemme tavoitteemme, Busquets totesi Marcalle.