Barcelona lähti MM-tauolle La Ligan kärkipaikalta. Real Madrid on jäänyt kahden pisteen päähän sarjakärjestä.

Barcelonan päävalmentaja Xavi käväisi pistäytymässä lehdistön edessä maanantaina. Barcelonan syyskausi oli kaksijakoinen La Ligan kärkipaikasta huolimatta, sillä se jäi Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi ja pelaa siten helmi-maaliskuussa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Manchester Unitedia vastaan.

Xavi tiedostaa, että hänen tulevaisuutensa Barcelonan päävalmentajana on täysin riippuvainen vain yhdestä asiasta – tuloksista.

– Kaikki riippuu tuloksista. Jokainen valmentaja huipputasolla on riippuvainen tuloksista. Meihin on kohdistettu todella suuret odotukset ja meidän on vastattava niihin. Kilpailemme kotimaisissa kilpailuissa. Johdamme La Ligaa ja taistelemme Eurooppa-liigan voitosta.

Robert Lewandowski sai kolmen ottelun pelikiellon, eikä siten pelaa La Ligassa Espanyolia, Atléticoa ja Betisiä vastaan. Lewandowski sai punaisen kortin Osasuna-ottelussa näytettyään käsimerkkejä tuomareille. Xavin mukaan kolmen ottelun pelikielto on liian suuri.

– Aiomme valittaa siitä. Mielestämme se on liian suuri pelikielto, koska Lewandowskin reaktio oli impulsiivinen. Hän selitti sen täydellisesti itsekin. Rangaistus on liian suuri ja katsotaan, saammeko pudotettua sitä. Robert käyttäytyy aina esimerkillisesti ja sen vuoksi ajattelemme, että pelikielto on liian suuri.