Espanja aloittaa MM-kisaurakkansa keskiviikkona, kun vastaan asettuu Costa Rica.

Espanjan A-maajoukkueen puolustaja Aymeric Laporte käväisi lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Muutama Espanjan A-maajoukkueen pelaaja on kärsinyt flunssaoireista viime päivinä, sillä Qatarin kuumien sääolosuhteiden vuoksi hotellien ilmastointilaitteet on asetettu täysille. Ainakin Álvaro Morata ja Dani Carvajal ovat joutuneet olemaan sivussa harjoituksista muun muassa kurkkukivun vuoksi.

– Joihinkin se vaikuttaa enemmän ja joihinkin vähemmän. Emme ole tottuneet tällaisiin sääolosuhteisiin, mutta olen vakuuttunut siitä, että kaikki ovat valmiit pelaamaan ensimmäisessä ottelussa. Meidän on oltavia vaativia. Olemme jo harjoitelleet jonkun aikaa ja tunnemme toisemme. Yritämme antaa kaiken mahdollisen ja kehittää peliämme.

Espanjan A-maajoukkueen puolustuspelaaminen on herättänyt aika ajoin kritiikkiä. Laporte ei ole keskittynyt kritiikkiin.

– En ajattele sitä. Pelasimme hyvät EM-kisat. Pelimme kehittäminen riippuu meistä itsestämme. En tiedä juurikaan, miten meitä on kritisoitu, koska en ole lukenut tai kuunnellut sitä. Yritämme olla mahdollisimman hyvä joukkue niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

Laporte luottaa joukkueeseensa.

– Miksemme voisi voittaa maailmanmestaruutta? Kuten muillakin, myös meillä on vahvuutemme. Meillä on kasassa huippujoukkue. Meillä on laatua ja lisäksi valmentajamme on loistava. Meillä on kaikki tarvittava. Näissä turnauksissa tarvitaan myös muun muassa tuuria ja muita asioita.