Espanja pelaa ensimmäisen MM-kisaottelunsa keskiviikkona kohtaamalla Costa Rican.

Jordi Alba on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista. Alba oli voittamassa Euroopan mestaruutta kesällä 2012.

Alba pelaa uransa kolmannessa MM-lopputurnauksessa. Kaksi edellistä on sujunut varsin huonosti, sillä Brasiliassa kesällä 2014 Espanja jäi alkulohkoon ja Venäjällä kesällä 2018 Espanja putosi kisaisännän käsittelyssä neljännesvälierissä.

AS haastatteli kokenutta laitapuolustajaa. Albalta kysyttiin, vaikuttaako jalkeilla oleva nuori joukkue mahdolliseen kisamenestykseen.

– Viime vuoden EM-kisoissa puhuttiin samalla tavalla ja Espanjaa pidettiin liian nuorena joukkueena. Silti osoitimme kykenevämme kilpailemaan ja putosimme välierissä, koska meillä oli huonoa tuuria rangaistuspotkukilpailussa, vaikka mielestämme olimme siinä ottelussa Italiaa parempia. Meillä on paljon nuoria pelaajia. Se pitää paikkansa, mutta puhumme pelaajista, jotka pelaavat korkeimmalla tasolla ja muun muassa Mestarien liigassa. Mukana on myös meitä kokeneempia pelaajia, jotka auttavat vaikeammissa paikoissa.

Alejandro Balde liittyi viikonloppuna kisajoukkueeseen. Alba on onnellinen joukkuetoverinsa puolesta. Kaksikko kilpailee samasta pelipaikasta nyt Barcelonan lisäksi myös maajoukkueessa.

– Balde on huippupelaaja, joka on pelannut vasta vähän aikaa huipputasolla, mutta hän jo pelannut useita otteluita Barcelonassa ja oppii todella nopeasti. Minä olen auttanut häntä ensimmäisestä päivästä lähtien niin seura- kuin maajoukkueessakin. Baldella on loistava tulevaisuus edessään. Hänet on otettava huomioon.

Alba kehuu maajoukkuevalmentaja Luis Enriqueta. Alban ja Enriquen välit olivat aikoinaan huonot, kun luotsi jätti viimeisellä Barcelona-kaudellaan Alban penkille, eikä sittemmin aluksi kutsunut häntä mukaan maajoukkueeseen. Nyt välit ovat kunnossa.

– Enrique on läheinen, mutta vaativa valmentaja. Mielestäni hän on maailman paras valmentaja. On hienoa, että hän valmentaa maajoukkuetta. Enriquen alaisuudessa olemme kehittyneet ja hän vie meidät oikeaan suuntaan.