Ranskan maajoukkue tiedotti myöhään lauantai-iltana, että Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema ei pysty pelaamaan Qatarin MM-kisoissa.

Benzema, 34, sai lihasvamman Ranskan lauantaisissa harjoituksissa ja joutui jättämään ne kesken.

Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 40 vuoteen ja vasta kolmas kerta koko historian aikana, kun hallitseva Ballon d’Orin voittaja ei kykene osallistumaan MM-kisoihin.

Alfredo Di Stéfano jäi kisoista ulos vuonna 1958, kun Espanja ei selviytynyt turnaukseen, ja Tanskan Allan Simonsen joutui jättämään kisat väliin vuonna 1978 samasta syystä.

Benzema sanoi, että hän ei halunnut viedä puolikuntoisena paikkaa pelaajalta, joka voisi auttaa Ranskaa paremmin.

– Elämässäni en koskaan anna periksi, mutta tänä iltana minun on ajateltava joukkuetta, kuten aina, joten järki sanoo, että minun on jätettävä paikkani jollekin, joka voi auttaa joukkuettamme pelaamaan hienot MM-kisat. Kiitos kaikista tukiviesteistänne, kirjoitti Benzema sosiaalisessa mediassa.

Karim Benzema

@Benzema
De ma vie je n’ai jamais abandonné mais ce soir il faut que je pense à l’équipe comme je l’ai toujours fait alors la raison me dit de laisser ma place à quelqu’un qui pourra aider notre groupe à faire une belle Coupe du Monde. Merci pour tous vos messages de soutien 🙌🏼❤️