Espanjan päävalmentaja Luis Enrique pitää kaksi vuotta sitten ammattilaisuransa päättänyttä David Villaa La Rojan historian parhaana maajoukkuepelaajana.

– Meillä on ollut muutamia erittäin hyviä [pelaajia], mutta minä valitsisin David Villan [kaikkien aikojen parhaaksi], koska hän on paras maalintekijä, totesi Enrique suorassa lähetyksessä Twitch-kanavallaan.

Villa edusti Espanjaa vuodesta 2005 vuoteen 2017. Hän teki tuona aikana 59 maalia. Niistä 19 syntyi ystävyysotteluissa. Hän oli tehokkaimmillaan vuonna 2008, jolloin hän viimeisteli 13 maaotteluun 12 täysosumaa ja voitti EM-kisojen kultaisen kengän.

Lue myös: Espanjan MM-joukkuevalinnat herättäneet kritiikkiä – David Villa kertoi miksi espanjalaisten on luotettava maajoukkueeseensa

Enrique ei unohtanut nostaa hattuaan Espanjan maajoukkuehistorian hohdokkaimmille nimille.

– On monta [vaihtoehtoa]. [László] Kubala, Raúl, [Emilio] Butragueño, [Andrés] Iniesta, Quini ja niin edelleen.

– Kenet ottaisin [vuoden 2010 maailmanmestareista] tähän joukkueeseen? Kumpi on parempi: Iniesta vai Xavi? [Carles] Puyol vai [Gerard] Piqué? Koska hän on kotoisin Asturiasta, niin kuin minäkin, ottaisin Villan [Álvaro] Moratan vierelle.