MM-lopputurnaus käynnistyy sunnuntaina. 

Espanjan A-maajoukkue pelaa ensimmäisen kisaottelunsa keskiviikkona kohdatessaan Costa Rican.

Espanjassa on oltu varsin pessimistisiä maan menestymisestä MM-lopputurnauksessa. Kisajoukkuetta on pidetty hyvin kokemattomana, jolta puuttuu laatua käytännössä jokaisella osa-alueella.

Espanjalaislegenda David Villa toivoo kansan luottavan maajoukkueeseensa. Villa oli voittamassa Euroopan mestaruuden kesällä 2008 ja maailmanmestaruuden kahta vuotta myöhemmin.

– Mielestäni on virhe olla luottamatta Espanjan maajoukkueeseen. Maajoukkue on Luis Enriquen alaisuudessa osoittanut olevansa aina korkealla tasollaan tärkeissä paikoissa, kuten EM-kisoissa ja Nations Leaguessa. MM-lopputurnaus on tietenkin hyvin vaikea kilpailu ja luonnollisesti ymmärrän, että joukkueen ympärillä on joitain epäilyksiä, koska niitä on ollut aina vuodesta tai turnauksesta riippumatta. Mutta meidän on luotettava joukkueeseen ja minä teen niin.

Vaikka Enriquen valinnat ovat herättäneet kritiikkiä espanjalaismediassa, luottaa Villa valmentajaan kuin vuoreen.

– Nuoret sukupolvet ovat loistavia. Mielestäni meillä on paras mahdollinen maajoukkuevalmentaja, enkä epäile ollenkaan, etteikö hän olisi valinnut parasta mahdollista kisajoukkuetta. Joskus nuorilla pelaajilla on enemmän nälkää, Villa muistutti AS:lle.