Barcelonan topparilegenda Gerard Piqué lopetti uransa keskiviikkona, kun hän veti viimeiset harjoituksensa Blaugranan kanssa.

Piquén, 35, lopettaminen tuli jokseenkin yllätyksenä, sillä monet olettivat hänen jatkavan ainakin kauden loppuun saakka.

Erikoinen ajoitus käynnisti spekulaatiot siitä, miksi Piqué todella lopetti uransa jo marraskuussa, vaikka Barcelonalla riittää vielä runsaasti pelattavaa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta sanoi Diario Sportin haastattelussa, että vähäinen peliaika vaikutti seuralegendan päätökseen. Piqué esiintyi tällä kaudella vain kymmenessä ottelussa ennen kuin ripusti nappulakenkänsä naulaan.

Laporta kertoi, että hän ja päävalmentaja Xavi varoittivat Piquétä jo kesällä, ettei vastuuta olisi välttämättä luvassa paljon.

– Piqué päätti itse lähdöstään. Hänen tilanteensa kentällä motivoi varmasti siihen. Jos Gerardilla olisi ollut valmentajan luottamus ja hän olisi pelannut takuuvarmana avauksen pelaajana, niin tietenkään hän ei olisi lähtenyt, sanoi Laporta.

– Piqué päätti, mitä hän halusi tehdä ja me seurajohdossa kunnioitamme sitä.

– Xavi on ollut todella rehellinen hänen kanssaan. Valmentaja sanoi hänelle heti [kauden] alussa, että hän ei aio käyttää häntä ja myös minä keskustelin Piquén kanssa hänen tilanteestaan. Mutta Gerard on kilpailuhenkinen mies, voittajaluonne, ja hän näki itsensä avauksen pelaajana ja halusi jatkaa.

– Lopussa hän tajusi realiteetit ja teki päätöksen.