Barcelona on voittanut Osasunan 2–1 myöhään tiistaina Pamplonassa pelatussa ottelussa.

Barcelonan pelaamista ensimmäisellä nelivitosella leimasi uneliaisuus ja huolimattomuus. Vahva pääpelaaja David García vei Osasunan johtoon jo kuudennella minuutilla. Unai García oli helpottanut sukunimikaimansa viimeistelyä lanaamalla tahattomasti kaksi Barcelona-puolustajaa.

Puolen tunnin kohdalla Robert Lewandowski hankki itselleen punaisen kortin, ja vaihtopenkillä istunut Gerard Piqué teki samoin puoliajalla.

Barcelona terävöityi vasta tauon jälkeen. Se oli organisoidumpi ja kylmäpäisempi. Pedri toi Barçan tasoihin aikaisin toisen puolikkaalla. Voittomaalia jouduttiin odottamaan 40 minuuttia, mutta hyvää kannatti odottaa. Frenkie de Jong ja Raphinha löysivät tilaa lepsuilevan Osasuna-puolustuksen lomasta ja järjestelivät suloisen täysosuman. Raphinhan pusku oli lähes täydellinen kopio siitä maalista, jonka hän viimeisteli Tunisiaa vastaan syyskuussa (Ks. upotus).

Barcelonalla on nyt sarjataulukossa viiden pisteen kaula Real Madridiin nähden.